Historie

Fenucure Medical ApS er en dansk biotek virksomhed, som har eksisteret i mere end 10 år.

”Min mor led gennem mange år af tandkøds-betændelse, som desværre udviklede sig til paradentose. Paradentosen påvirkede ikke kun hendes mundhygiejne og almene velvære, men påvirkede hende også socialt. Hun fik dårlig ånde og spiste pebermyntepastiller hele tiden, men det hjalp ikke rigtigt. Hun spurgte derfor om jeg kunne hjælpe hende og jeg begyndte at undersøge alternative helbredelses-muligheder.                                                                   

Jeg læste alt hvad jeg kunne finde om gamle urter og deres virkning og efter at have læst om de gamle munkes urtehaver begyndte jeg at eksperimentere med et afkog af bukkehorns-frø, der er kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber.

Efter mange års udvikling og utallige forsøg i meget store gryder på vores komfur kom jeg frem til et meget virkningsfuldt afkog. Dette afkog gurglede min mor og mirakuløst afhjalp det hendes tandkødsproblemer. Dette afkog blev basis i opskriften til en velsmagende og effektiv tandpasta. Effekten fra afkoget betød også, at jeg ikke behøvede at tilsætte uønsket kemi, som jeg grundlæggende er imod p.g.a. risiko for bivirkninger. 

I dag har min mor ingen tandkødsproblemer og hun har fået sin livskvalitet tilbage. Jeg håber at DentaCure også kan hjælpe mange andre, som har lignende problemer.  

Jens Olsen, opfinder af DentaCure

Kontakt os

Fenucure Medical ApS.
Nymøllevej 50
2800 Kongens Lyngby

Tlf. +45 50847223
info@fenucure.com
Facebook.dk/dentacure

Produktion og kvalitet

DentaCure tandpasta bliver produceret i produktionsfaciliteter med højeste kvalitetsstandarder såsom GMP og ISO certificering. Vi benytter specifikationer af høj kvalitet og er IFS HPC, ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2015 og certificeret C-GMP. Fabrikken har sin egen forsknings- og udvikling og kvalitetssikring og mikro laboratorium.

Spørgsmål og Svar

“Mindst Holdbar til / EXP” – DentaCure Tandpasta
“Mindst Holdbar Til” -datoen på DentaCure skal læses “bagfra”. Dvs. at holdbarhedsdatoen “EXP 240421” er holdbar til d. 21. april 2024

Er der tilsat PTFE eller PFAS/PFOS til DentaCure tandtråd eller andre DentaCure produkter?
Nej, der er ikke tilsat PTFE/PFAS/PFOS til DentaCure tandtråd eller andre produkter

Er DentaCure godkendt af officielle myndigheder?
Ja, DentaCure tandpasta er registreret som Medicinsk udstyr klasse 1 under Lægemiddelstyrelsen. Herudover har Forbrugerrådet Tænk´s KemiLup i 2022 (mundskyl) givet DentaCure bedste bedømmelse, ”A-kolbe”; “uden uønsket kemi, uden hormonforstyrrende stoffer og uden miljøbelastende stoffer”.

Er der fluor i DentaCure Tandpasta?
Ja, der er 1.450ppm fluor i DentaCure tandpasta. Tandlægeforeningen anbefaler at bruge fluortandpasta, da fluor i tandpasta hæmmer udviklingen af caries. Voksne bør børste tænder med 1.450-1.500 ppm fluortandpasta. Til voksne anvend en mængde svarende til en ært til almindelig tandbørstning.

Må børn under 6 år ikke bruge DentaCure Tandpasta?
”Voksen-tandpasta” godt benyttes til børn fra 13-14 måneders alderen, dog i begrænset mængde svarende til størrelsen mindre end en ært og overvåg børstningen for at minimere indtagelsen. Rådfør dig med lægen eller tandlægen hvis der også indtages fluorid fra andre kilder.

Skal tandpastaen være brunlig?
Den aktive ingrediens ”Bukkehornsfrø” er brunlig/gullig og giver farve til selve tandpastaen. For at undgå uønsket kemi i vores tandpasta tilsætter vi ikke unødvendig mængde blegemiddel som er nødvendig for at farven på tandpastaen bliver helt hvid.   

Misfarver tandpastaen tænderne?
Nej, tandpastaen giver ingen misfarvinger på tænder

 

Hvad er forskellen på DentaCure og andre ”almindelige” tandpastaer?
DentaCure indeholder er ekstrakt af Bukkehorns-frø som er kendt og dokumenteret som anti-inflammatorisk. Ekstraktet fremkommer via en patenteret proces som giver den anti-inflammatoriske effekt og hjælper til at lindre og reducere bl.a. blødende og betændt tandkød. Herudover er der ikke tilsat uønsket kemi i DentaCure f.eks. Phalater, Triclosan, klorhexidn eller brintoverilte.

Hvad er Bukkehorn, der er ingrediens i DentaCure tandpasta?
Bukkehornsfrø er en urteplante, som vokser i Nordafrika, Mellemøsten og Sydøsteuropa. Frøene kender vi bedst herhjemme fra indisk karry, da de er en fast ingrediens i de fleste karryblandinger sammen med gurkemeje. Faktisk er det disse frø, som giver karryen dens specielle lugt. Bukkehornsplanten indeholder stoffer, som har en god antioxidant virkning, og frøene fra planten har i tusinder af år været anvendt som naturmedicin mod: betændelse, forgiftning, Mave/tarm problemer, Halsbrand, Mavesår og Feber.

Skal tandbørstning med DentaCure suppleres med tandbørstning med ”almindelige” typer tandpasta?
Nej, DentaCure benyttes som en almindelig tandpasta. DentaCure hjælper til den daglige gode mundhygiejne og indeholder fluor som hæmmer udviklingen af caries og som anbefales af Tandlægeforeningen.

Indeholder DentaCure mikroplast?
Nej, DentaCure indeholder ikke mikroplast som slibemiddel. I stedet indeholder DentaCure naturligt mikrosand som slibemiddel.

Er DentaCure recept-pligtig?

DentaCure er ikke receptpligtig og kan købes på Dentacure.com, i Coop-butikker, på Matas.dk og i Helsam-butikker – se DentaCure-forhandlere.

 

Indeholder DentaCure Phalater?
Nej.

Indeholder DentaCure Parabener?
Nej.

Indeholder DentaCure Triclosan?
Nej.

Indeholder DentaCure Klorhexidin?
Nej.

Er DentaCure økologisk?
Nej, DentaCure er ikke økologisk, da tandpastaen bl.a. indeholder fluor, som anbefales af Tandlægeforeningen.

Er DentaCure Vegansk?
DentaCure er vegansk og produceret uden ingredienser af animalsk oprindelse.

Hvor ofte skal man bruge DentaCure Tandpasta?
DentaCure kan bruges som almindelig tandpasta og der anbefales at børste tænder 2 gange dagligt.

Virker DentaCure mod Tandskødsproblemer?
Ja. Studier på New Haven universitet har testet og dokumenteret den antiinflammatoriske effekt af DentaCure mod blødende tandkød og tandkødsbetændelse. Herudover anbefaler flere tandlæger DentaCure i deres behandling mod tandkødsproblemer.

Virker DentaCure mod Tandsten?
Utallige tilbagemeldinger fra forbrugere og tandlæger som har erfaring med DentaCure påpeger at tandsten kan reduceres ved brug af DentaCure og daglig tandbørstning.

Hvor hurtigt virker DentaCure?
Effekten fra DentaCure vil kunne opleves efter ca. 1-2 uger. Dette afhænger dog af sværhedsgraden af blødende/- betændelse i tandkød, generel sundhedsstiltand og effektivitet af tandbørstning.

 

Kilder: Fenucure Medical, Tandlægeforeningen, Netdoktor.dk, Hejdoktor.dk, Med24.dk, Lægemiddelstyrelsen, Forbrugermagasinet Tænk